24. TORRADETES DE SANTA
TERESA
RECEPTA LEIRBAG
(ACCIDENTADA...)
L’altre dia, el meu amic Ernest va
tenir un caprici...
A mitja tarda, com cada dia, volgué berenar i li vingueren de
gust unes Torradetes de Santa Teresa. Feia temps que no les tastava i
s’encaparrà en elles. Li digué a la seva dona i aquesta hi va estar d’acord,
però si les feia ell...
Ipso facto, l’Ernest cercà el seu
arxiu de receptes i trobà la següent:
Ingredients:
700grs de pà tallat a rodanxes. ¾ de litre de llet. 3
ous. Pell de llimona. Canyella en branca. Canyella molta i Sucre
Comprovà que no li mancava cap ingredient i
abillant-se amb un davantal adequat per cuinar, es posà en marxa.
Anà situant tots els ingredients sobre el marbre de la
cuina alineats i en l’ordre d’utilització, és un friki, per tenir-los a mà...
El primer que pensà és que com només faria 4 torrades,
tant sols utilitzaria un ou...Primera variant a lo prescrit...
En la recepta es concretava que s’havia de bullir la
llet amb la pell de llimona i la branca de canyella i posar-la 24 hores a la
nevera...Però l’Ernest volia berenar llavors... Per tant es passà pel forro
allò... Ell bulliria la llet i a continuació seguiria amb l’elaboració...Segona
variant...
Posà 4 llesques de pa a la torradora i després les
ofegà en la llet bullida encara calenta... Va agafar un ou i el va batre. En
una paella posà oli, dos dits, i quan ja era calent començà a agafar una llesca
xopa de llet per fer el traspàs a la paella. Però, merda! La llesca es trencava
per arreu i el que va arribar a la paella éren trossos de pà... I a la paella l’oli
exquitxava de nassos...Merda, merda!! I com més s’hi fixava pitjor
anava...A cada moment més esmicolat estàva el pà. Llamp de llamps!! Com pogé, acabà de fregir els trossos de llesques dels quals només dos en restaven sencers, dos de 5cm de diàmetre, i finalment, els anà deixant en
una safata.
La dona de l’Ernest s’ho passava pipa veient les
operacions fallides del seu marit i s’abstenia d’intervenir, callava la mala
pècora...
L’Ernest li va dir:
Va, posa-hi sucre i no riguis...que et veig...
Ella obeí, això si per una vegada, i agafant un pot de
sucre (ja es veurà...) del conjut de pots del rebost, recobrí els trossos de
llesques ja frejides sense deixar cap zona buida del dolç element...
Havia arribat el moment de tastar la cosa (no sé com definir-ho)....
Abans, però, la dona de l’Ernest mirà el plat amb l’ou
batut i preguntà:
T’ha sobrat molt ou no?
Merda, pallús, soca, tanoca!! No havia sucat les
llesques molles de llet en l’ou batut abans de fregir-les!! Amb l’enrenou de la
seva desintegració sorpressiva, no ho va
fer!! Tercera variant a la el·laboració...
Finalment, decidiren tastar les torradetes, és un dir.
En fer la primera mossegada al bocí de pà més gros trobat, ambdós varen pegar
un bot fins el sostre de la cuina doncs resultà que el que la dona hi havia
escampat pel seu damunt no era sucre, ERA SAL !! El que mancava per reblar el
clau!! Quarta i última variant....
Per acabar el relat, rascant i rascant amb un ganivet la
sal escampada damunt el pà per evaquar-la, amb lo qual el pà també
s’arrossegava i formava muntanyetes de pà salat, donant al conjunt una imatge
absolutament impresentable i afegint-hi sucre, molt sucre, moltíssim sucre,
aconseguiren empassar-se els trossos, menys afectats per l’accidentada
el·laboració, d’unes torradetes de Sta Teresa que mai més oblidaran.
Si sou capaços d’obviar els accidents sense
introduir variants a la el·laboració, estic ben segur que les Torradetes de Sta. Teresa us
agradaràn...
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada
Agrairé comentaris